arkiv

sälens största läsarhörna

2012-01-30 @ 22:55:42
Permalink foto-blandat Kommentarer (0)


jag är pojken i glasögon hon var kär i en gång

2012-01-30 @ 22:49:03
Permalink Foto - Outside Kommentarer (0)


6 februari - en dag att se fram emot

2012-01-29 @ 21:34:22
Permalink trams-ff Kommentarer (0)


the little things, little things

I förmiddags gav jag mig ut på en promenad på obesämd tid och med okänd destination. Det slutade med en tur till Sidsjön, ett varv runt den och så hem igen på 1 timme och 45 minuter. Trampar upp i trapphuset och inser att Patrik har hunnit åka till skolan då jag blev ute längre än jag trodde. Och jag har inga nycklar. Härligt! Svettig och framförallt törstig, så inihelvete. Dessutom var mina kläder genomblöta av snön som konstant sugits in i mina kläder under promenixen. Sätter mig i trappen och väntar på att han kommer hem. Strax över en och en halv timme tog det och då frös jag så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Efter en stund invirad i täcket, en lång varm dusch och en stor kopp te fick jag tillbaka någon slags värme och mina läppar gick från den blåa färgen till någon mer normalare.

Har inga planer på att missa nycklarna igen på ett tag.
2012-01-27 @ 22:48:08
Permalink Trams - Ordbajs Kommentarer (0)


vem vet vad som dyker upp härnäst

FANTASTISKA saker händer när man tar upp sitt gitarrspelande igen efter x antal år. Fick en akustisk gitarr av mamma i julklapp och det första jag gjorde var att dra upp tabs till Tears in heaven för att se vad jag kom ihåg. De tre första tonerna kom jag ihåg på egen hand men sen tog det stopp. Den fjärde tonen i dessa tabs gav mig hjärnsnurr, det stämde inte. Försökte spela hela introt med hjälp av tabsen men det lät ju som bajstårta. Efter 5 minuters krånglande med dessa tabs hittar jag denna fjärde ton av mig själv och plötsligt KOMMER HELA INTROT SOM I ETT FLOW! Som om jag aldrig slutat spela det. Sen satt jag där med hakan i knät och fattade inte vad som hände.

Jag har spelat en hel del sen i julas och "är snart i kapp mig själv", eller vad man ska säga. Igårmorse hände detta: Jag har ca 3 minuter till övers innan jag ska gå till bussen så jag grabbar gitarren och klinkar lite på saker jag kan. Plötsligt tar jag ett ackord och min högerhand plockar lite, vänsterhanden byter ackord och högern plockar lite till. VAD VAR DET DÄR? Det tog mig TILLS NU, för ca 4 minuter sedan, att inse att mina händer spelade Knockin on heavens door. I alla fall början till ett intro. Jag minns inte ens att jag någonsin kunnat den låten. Spännande minst sagt.
2012-01-24 @ 21:25:16
Permalink Trams - Ordbajs Kommentarer (0)


något som tillintetgör tatueringsskräcken fullkomligt

När man hittar ett motiv till en tatuering som skulle vara så fruktansvärt fint, klockrent,
mig och bara så jävla bra att man vill hoppa upp och ner och gråta typ. Ungefär där är jag nu.
2012-01-23 @ 23:29:42
Permalink Trams - Ordbajs Kommentarer (0)


en enkel dag

Väckarklockan på 08.00.
Ett glas vatten och påklädning.
Podcastpromenad. 60 minuter.
Frukost. Dusch. Mera vatten.
Promenad till platsen för skjutsupplockning. 25 minuter.
Skola. Introduktion för nya kursen. Slutar tidigare.
Börjar 2timmarsföreläsningen tidigare.
2timmarsföreläsningen pågår i 23 minuter.
2timmarsföreläsningen slutar alltså innan den egentligen har börjat.
Åker hem. Promenad hem från avplockningsplatsen. 20 minuter.
Äter hemgjord hamburgare.
Promenad till Sporthallen. 30 minuter.
Basket. Förlust.
Göra svampsås till lunch imorgon. För mycket salt.
Läsa kapitel om Jean Piaget.
En kopp te. Ett avsnitt Mästerkocken.
GODNATT.
2012-01-23 @ 22:02:00
Permalink Trams - Ordbajs Kommentarer (0)


kommit igång frågetecken

Har nu lyckats hålla igång med ordentliga promenader 8 dagar irad. Kan bli spännande att se hur det går att hålla igång till veckan då jag har innevecka i Härnösand. Börjar 8 och slutar 17 i stort sett alla dagar. Plus dit- och hemresor. Inte jättemycket tid över för promenader och träning då inte. Sammanlagt 7 timmar ganska exakt denna vecka, får se vad jag skramlar ihop den kommande. Mina nya skor funkar svinbra i alla fall!


Och - jag har ju faktiskt gjort en helt ny design till den här bloggsaken. Jag har fortfarande inte släppt Patriks första kommentar när han såg den nuvarande; "always ultra?". Han såg inte djupet i ordet Always, vilket jag antar otroligt liten del av er som läser gör. Men några är ni, det vet jag. De som fattar, fattar - helt enkelt. Nu är jag i vilket fall som helst less på denna och har gjort en ny. Däremot inte riktigt kommit till skott att faktiskt släppa ut den på riktigt. Mitt mål är att få till det till veckan. OK! Vi säger så. Godnatt.
2012-01-22 @ 23:32:04
Permalink Trams - Ordbajs Kommentarer (1)


skor som inte behöver knytas - äntligen!

Idag köpte jag de dyraste skorna jag köpt i hela mitt liv. Jag klarade mig med knapp marginal under ett 4-siffrigt belopp. Närmare bestämt med 1 krona. Nu borde vilken människa som helst, utan särskilt stor matematisk begåvning, kunna lista ut vad de kostade. Och vilken storlek då? Jodu, fyrtiotvå och två tredjedelar, för att vara exakt. Sjukt stort tänker du, sjukt stabil tjej tänker jag. Tanken är att jag imorgonbitti innan jag åker till jobbet för ett litet möte ska hinna inviga dessa blåa skönheter. 

2012-01-19 @ 23:18:20
Permalink Trams - Ordbajs Kommentarer (0)


we're off to see the wizard

En timmes promenix och en omelett avnjuten till ett Förhäxad-avsnitt. Där står jag nu. Patrik är på skolan, dag 2 denna termin. Olyckligtvis har han fått en 5 timmar lång håltimme på sitt schema varje tisdag. Därför ska jag nu duscha av mig lite snabbt och åka dit och plugga med honom. Tänk så mysigt. Nu fryser jag, måste skynda in i duschen!
2012-01-17 @ 11:41:47
Permalink Trams - Ordbajs Kommentarer (0)


jag älskar dig

2årsdag med min finaste!

2012-01-17 @ 00:18:45
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


hjärndöd

Skrev min allra första tenta idag alltså. Från stunden jag klev ut ur den där salen har jag varit helt slut i hjärnan. Vem uppfann tentamen? Eller snarare, vem har INTE uppfunnit ett bra system så att man kan få skriva på en dator? Det är 2012 och det är sjukt. Med hoppet och tron att det slutade i ett godkänt betyg åtminstone är jag nu helt klar med första terminen. Nu tar jag en dag ledigt innan jag begraver mig själv i litteraturen inför nästa kurs. Allt ligger redan inköpt i en fin hög på byrån.
När jag kom hem idag var i stort sett hela lägenheten undanplockad. Patrik måste ha städat hela dagen. Min bästa. Lite stök till så är jag redo för fredag och klassfest.
2012-01-11 @ 23:53:53
Permalink Trams - Ordbajs Kommentarer (0)


brotherhood

Imorgon börjar skolan igen. Har bara tre Härntadagar den här gången, vilket är skönt såhär efter julledighet. Avslutar dock inneveckan med tenta på onsdag. Mitt livs första. HUUUU!

Har precis tagit en dusch och geggat på mig lite av min nya body butter (en av två nya faktiskt - lyxiga tider). Doftandes som himmelriket lägger jag mig nu pladask på mage i sängen och hoppas att Patrik förstår hinten. Massage tack. Vem skulle inte vilja massera mig nu liksom? Jag luktar GODIS. Papaya, för att vara exakt.

Annars idag: städa, promenad, pizza och Assassin's Creed. I folkmun (läs: Denice-mun): Lönnmördarspelet. I vilket fall - jag börjar bli bra!

Godnatt!
2012-01-08 @ 23:58:24
Permalink Trams - Ordbajs Kommentarer (0)


pucken går ett par decimeter utanför stolpen, eller nästan för att vara exakt2012-01-08 @ 22:07:20
Permalink foto-sport Kommentarer (0)


are you sirius, serious?

Dear Jacob, So you drive a motorcycle, turn into a dog, AND your last name is Black?
Very original. Sincerely, Sirius.
2012-01-07 @ 23:47:47
Permalink trams-potter Kommentarer (0)


tandådalen

2012-01-07 @ 23:31:10
Permalink Foto - Outside Kommentarer (0)


107-78


Marcus Johnson 2012-01-05
Sundsvall Dragons - Jämtland Basket
2012-01-05 @ 23:59:29
Permalink foto-sport Kommentarer (0)


there's a mole right at the top of the circus

Trevlig kväll med pepparkakshuskras och en bio med Karin, Anton och Nora. På duken visades Tinker Tailor Soldier Spy. Den var snygg. Och udda. Jag har tyvärr svårt att säga att den var bra, för jag förstod knappt hälften. Det gjorde inte de fyra personerna på raden framför mig heller. Fyra blinkande iPhones som alla växlade mellan Facebook, smsande och Wordfeud. Hoppas de i alla fall njöt av popcornen. Själv hade jag salta pinnar, och DOM var då i alla fall bra. Salta pinnar sviker aldrig.


he's been there for years.
2012-01-05 @ 00:07:16
Permalink Trams - Ordbajs Kommentarer (0)


tv-spelsbröder

2012-01-04 @ 07:19:20
Permalink foto-manniskor Kommentarer (0)


en vecka i tandådalen

Torsdag den 22a tog jag och Patrik tåget från Sundsvall 08:03 som tog oss till Gävle där vi bytte till ett tåg som tog oss till en buss i Borlänge som i sin tur tog oss till Malung, där vi blev upplockade av Anne och Christer med bilen. Framme i stugan i Tandådalen var vi strax innan 16. Vi installerade oss och myste resten av kvällen med öl och tacos.
Fredagen var dimmig som satan. Jag och Jocke tog oss en tur på längdskidorna framåt eftermiddagen. 4,8 km blev det på strax under timmen. Ett gott skratt fick jag mig när J skulle ta sig över en väg som korsade skidspåret. Halt var det och undan for hans skidor. När han ligger där på rygg med benen i vädret skidar det förbi en 80årig gubbe i knallgul kroppsstrumpa, han slänger en blick på J, säger: "Oj." och skidar vidare.
Lördag blidde det julafton och finaste dagen rent vädermässigt. Jag hann med en längdskidstur då med, dock med en ny skidkamrat då min förre nu hade en skadad hand. Med mig i spåret fick jag Lotta. Patriks brors frus mamma. Iväg for hon! SWISH! Varken mina ljumskar eller min kondition ville hänga med. Men roligt var det! 6-7km kravlade jag mig fram.
På söndagmorgon sa mina ljumskar; "nu stannar du hemma". Så, okej. Jag höll med lite. Jag tillbringade därför söndag och måndag med att iaktta de vågade människorna på slalomskidor, drack öl och läste Kepler. 
På tisdag hände det, jag fick Patrik att ställa brädan på vila en dag och stack åt honom två längdskidor istället. Premiäråkning för mr. P! I en timme gled vi runt i spåren, hela 6km. När vi kom tillbaka gick vi raka vägen till after skin, svettiga och härliga. 
Onsdag blev det tvärtom, jag övergav längdskidan och styrde om mot backarna med Patrik. Övade i "lätt barnbacke" innan lunch och tog några åk i "svårare barnbacke" (läs: lika jävla lätt egentligen) efter lunch. Sen blev det liften upp på toppen! Ner for vi för den så kallade Familjebacken. Inte mer än en endaste vurpa blev det! Pladask på magen. Pinsamt, tyckte jag. Men när jag inte tog mig upp igen på typ 5 minuter blev det med ens ännu mer pinsamt. Slutade med att jag tog av mig skidorna för att ta mig upp på fötter igen. Åkte ner och sedan var dagen slut och jag lär inte åka igen på många år. Men lite roligt var det. Jag plogade inte HELA tiden.
Torsdag packade vi det som inte packats under onsdagkväll, städade ren stugan och åkte en lång bilfärd ner till Göteborg.

Utöver detta har det mysits på med öl, julmat, vanlig mat (inte mindre god för det), julgodis, en tomte, bra böcker, tvspel, snabbvisit nere i Sälen, mer öl, fina julklappar, yatzy, restaurangbesök, snö, vind och öl. Bland annat.

En ytterst trevlig vecka med oerhört trevligt sällskap. Båda mina kameror (ja, jag hade med mig två) har gått varma. Lite har jag redan bjudit på och mer kommer komma. Ni bör särskilt hålla utkik efter ett ihopklipp av lite filmer jag för fullt håller på att klippa ihop. Så, stay tuned!

2012-01-02 @ 23:31:58
Permalink foto-blandat Kommentarer (0)


happy new year

2012-01-01 @ 23:18:02
Permalink foto-blandat Kommentarer (0)