arkiv

när barnet lagt sig

Trist dag med begravning. Men ett telefonsamtal från Sundsvall berättade om Patriks positiva antagningsbesked till komvux och några kronor i skatteåterbäring för min del. Så lite roligheter innehöll den i alla fall.
Jag är väldigt trött och funderar på att sova snart. Imorgon sägs det ska bli jättefint väder, och det hoppas jag på!

(I Sundsvall med har jag hört. Bra. Smält snö, smält.)
2011-03-31 @ 22:04:38
Permalink Allmänt Kommentarer (2)


PUSSS Carolina, SOOO NOT FASHION!!!!!!!!

Vi lämnade ett snöigt Sundsvall och reste genom både snöstorm och solsken innan vi kom fram till ett helt snöfritt Göteborg, jag såg inte en endaste liten fläck på vägen från tågstationen i alla fall. Nu ska jag njuta av bar mark i åtta dagar och hoppas hoppas hoppas på finväder i Sundsvall under tiden så det hinner smälta innan vi kommer tillbaka.
Nu ska jag hitta en ny bok att läsa. Jag både påbörjade och avslutade en under resan. Den jag inte fick läsa för Mr. Alex Schulman himself. Privat: Mejlkorrespondens. Nu är det gjort ändå! Jag vet inte om den var bra eller dålig, den var.. speciell. Allt karln skriver är ju dock läsvärt. Så jag tänker varken kasta, bränna eller förstöra den. 



"Allt e så jävla FASHION så att jag tror jag bajsar på mig."
- Carolina Gynning, 18 februari 2007
2011-03-30 @ 00:28:41
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


Fantastisk



"Den lilla familjen levde ett trivsamt och inrutat liv. Och detta varade ända till en dag då det visade sig att inte bara Allan utan också Molotov blivit äldre. Plötsligt hann nämligen räven ifatt katten, och det var lika överraskande för räv och katt som det var sorgligt för Allan.
Allan blev mer ledsen än kanske någonsin tidigare i livet, och sorgen övergick strax i ilska. Den gamle sprängämnesexperten ställde sig med tårar i ögonen på verandan och ropade ut i vinternatten:
- Är det krig du vill ha, så är det krig du ska få, rävjävel!
För första och enda gången i livet hade Allan blivit arg. Och det gick inte över med vare sig grogg, körkortslös runda med bilen eller extra lång cykeltur. Att hämnd inte fungerade som drivkraft i livet, det visste Allan. Likväl var det nu just det som stod på agendan.
Allan apterade en laddning vid hönshuset tänkt att brinna av när räven blev hungrig nästa gång och sträckte sin nos lite för långt in på hönsens domän. Men i ilskan glömde Allan att han vägg i vägg med hönshuset förvarade hela sitt dynamitförråd.
Så kom det sig att det i skymningen den tredje dagen efter Molotovs hädanfärd small till i den delen av Sörmlandsskogen värre än det någonsin gjort sedan sent 1920-tal.
Räven flög i luften, precis som Allans höns, hönshus och vedbod. Men laddningen räckte och blev över även för ladan och boningshuset. Allan satt i sin fåtölj när det hände, och lyfte med fåtölj och allt och landade i en snödriva utanför potatiskällaren. Där satt han och tittade sig förvånat omkring, innan han till sist sa:
- Det var räven det."

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
2011-03-29 @ 13:06:36
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


mannen, myten, legenden

Fantastisk är ordet! Karln är fantastisk. Han signerade tre böcker åt mig. Hans senaste, Skynda att älska, samt Privat: mejlkorrespondens. Han fick ångest när jag la fram den sistnämnda. Frågade om han fick köpa den av mig så jag inte skulle kunna läsa den. Han fattade pennan och skrev:

Denice.

Läs.
Kasta.
Bränn.
Förstör.

Alex Schulman.

Önskade mig och fick den av Patrik i julklapp, men har inte hunnit läsa den än. Nu måste jag skynda mig att läsa klart den jag håller på med, för denna bok står på tur kan jag lova.
Kvällen var asbra och jag älskar mig själv för att jag for dit. Jag älskar Patrik för att han följde med mig. Och jag älskar Alex Schulman för att han är en så skön och inspirerande person. Ni skulle ha sett Patriks onda öga när Alex pratade skit om göteborgare. Oslagbar.

2011-03-23 @ 22:21:49
Permalink Allmänt Kommentarer (1)


Välkommen till Sundsvall och snöstormen

TADA! Vilken tur att han skrev i sin blogg att han skulle till Sundsvall imorse, annars hade jag inte haft en aning om detta. Nu sitter jag bara och räknar minuter tills jag och Patrik ska sätta oss i bilen och fara ner till stan. Jag var in på bokia förut och la undan en inbunden Skynda att älska, dom hade bara 12 ex, och jag SKA ha en inbunden, har den bara i pocket. Jag har 3 av hans 4 böcker, den fjärde är beställd sen några dagar tillbaka, men har inte kommit till mig än. 2 av dom jag äger är i Göteborg. Sjukt typiskt. Jag får helt enkelt köpa nya ikväll, sen sälja dom gamla eller något. För jag vill ha dom signerade. Så det så. :)
2011-03-23 @ 17:44:05
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


Uttråkad Denice

Och i bakgrunden ligger Klas med rumpan i vädret.
2011-03-23 @ 11:54:39
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


fläthövve!

Patrik flätade massa flätor i mitt blöta hår efter duschen. Jag hoppas få sådär gulligt vågigt hår som när man var liten. Så nu ska jag sova och hoppas på det bästa! Pluras kök var bra. Fredrik är bra. Speciellt på att kasta ägg och skära potatis.

Och just ja, jag har mörkt hår. Tänka sig.

2011-03-22 @ 23:20:31
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


hummer med västerbottensaioli

En sväng på stan i vårsolen. En mysig fika med herr Thoresson, som sedan även Ida och Julian anslöt sig till. Första gången vi träffar honom och han var så fiiiin! Fyllde 10 veckor idag, stor nu. :) Nu kockas det för fullt i köket så snart blir det middag. Sedan hade jag tänkt få med herr Antbro på en liten kvällspromenad. Mys!

OCH NI FÅR INTE MISSA!
Ikväll klockan 22.00TV3!
Pluras kök, med gäster: Pluras bror Carla, Leif GW Persson, Lisa Miskovsky samt allas vår FREDRIK WIKINGSSON!
2011-03-22 @ 17:06:40
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


It's the Dragons, the Dragons

Första kvartsfinalen i årets slutspel - check! Jämtland Basket kom på besök, och fick stryk med 74-62. Stryk och stryk.. det var en helt sjukt svajig match och vi ska vara riktigt glada att den slutade som den gjorde. På fredag möts dom i match nr 2 i Östersund. Detta var den enda kvartsfinal vi hade möjlighet att gå på, så nu hoppas jag att dom sköter sig i återstående så vi får komma tillbaka till Sundsvall och gå på lite semifinaler. :)
2011-03-21 @ 23:42:35
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


i-landsproblem

Det är halvsvårt att få plats med kläder för två i en byrå som redan innan var fylld till bredden med bara mina saker. En lägenhet där vi kan klämma in en extra (eller större) byrå vore inte helt fel.
2011-03-20 @ 22:52:18
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


to wish impossible things

Idag har vi varit ute i Tynderö på den årliga pimpeldagen. For hem utan ett endaste napp. Men med många fina bilder.

2011-03-19 @ 17:24:48
Permalink Nikon D3000 Kommentarer (0)


89-99

Tåget rullade fint.

Patrik: Det har inte hänt något den här gången!
Denice: Nää :)


Fem minuter senare. Tåget stannar.

Tågnisse i högtalaren: Jaa.. vi verkar ha fått lite tekniska problem med loket här.



Lyckligtvis blev vi inte mer än cirka en kvart sena.
Idag har vi varit i stan på Arbetsförmedlingen. Vilken skillnad på FOLK! I Sundsvall är varenda människa trevlig, man känner verkligen hur dom VILL hjälpa en. Dom kommer med lösningar och är samarbetsvilliga. I Göteborg är det annat. Där finns det inget som heter leende. Där vill dom inte hjälpa folk. Där sitter dom bara på sina stolar och trycker på sina tangenter för att dom måste. Jag har suttit där på stolen bredvid. Dom har fått mig att känna mig så dålig, dom har dömt ut mig. Man försöker vara trevlig, men får bara konstiga blickar tillbaka. Jag sa detta till Patrik, vad jag tyckte, och han höll med mig. Fullt ut. Bara ett litet bevis på att det inte är mitt Sundsvallshjärta som skriver. Man kanske inte märker det när man sitter där nere i Göteborg, men när man kommer till ett BRA ställe, då framstår plötsligt skillnanden ganska ordentligt. Ville bara säga det.

Efter Arbetsförmedlingen tog vi oss en tripp till Komvux och fixade lite plugg till Patrik. 11 april blir han en pluggis igen. Min söte lille pluggis. Efter Komvux for vi tillbaka till stan och åt lunch. Patrik fick sig även ett 5-ämnesblock och en snygg stiftpenna med extra stift, present från mig för att han är bäst!

19.04 började Sundsvall Dragons - LF Basket. Patriks första basketmatch, ever! Tråkig förlust, men rent tabell- och slutspelsmässigt betydde inte matchen något, så det gjorde inte så mycket. Ska ta med honom på första kvartsfinalen istället, då blir det andra bullar.

Imorgon ska jag fota SCA-stafetten. Det ska bli roligt! Men för det krävs lite sömn, såå.. godnatt!
2011-03-16 @ 00:35:35
Permalink Allmänt Kommentarer (1)


touch me I'm going to scream

Packa, packa. 13.42 går tåget. 21.03 är vi framme. Har med oss yoghurt och lite pepsi (hax) och sånt. Jag ber till alla gudar som finns att inget ska krångla med tågen. Men Patrik är ju med, och då blir det alltid något knas. Hoppas det inte blir för mycket knas bara. Nä om man skulle ta och packa klart och ta på sig några kläder kanske. Låter som en bra idé.

Och justja, SCA's typ "officiella" fotograf hade ringt till Bogis och frågat om jag skulle fota SCA-stafetten på onsdag, för han kunde inte. Så nu är det bestämt att jag ska dit och fota lite, kanske man får bilder publicerade i SCA's egna tidning för andra gången!
2011-03-14 @ 11:59:19
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


my way home is through you

Lövbiff, kroketter, sallad och bearnaisesås var vad vi lyxade till det med en lördagkväll ensamma hemma. Nu är i varje fall jag mätt så inihelvete, och Patrik gör ifrån sig kontiga läten så jag tror att han också är det, alltså dags att dö en stund till ett One Tree Hill-avsnitt eller två.
2011-03-12 @ 18:23:17
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


snyggaste paret, snyggaste tröjorna!

Igårkväll var vi hos Matte och mysdrack lite. Jag och fina Patrik var nördar och hade på oss varsin Harry Potter-tröja. :)

Älskade Patrik, tack för att du finns.
2011-03-12 @ 10:54:53
Permalink Allmänt Kommentarer (1)


"gemenskap!"

Alla minns vi hur jag under gymnasiet gick dragandes på min lilla röda digitalkamera. Älskade gymnasietid. Antingen var det fest hos Thoressons, eller så bakade vi scones hos Starks. Kameran skulle alltid med. Allt skulle dokumenteras. Detta intensiva fotograferande har gett mig 17 802 bilder, under perioden 2006-2009. Vad jag älskar mig själv för det. Världens största minnesbank. Allt ligger på min hårddisk. Kraschar den, kraschar mitt liv. Och på hårddisken gör dom ju ingen nytta, eller hur? Dessutom älskar jag att bläddra igenom fotoalbum med gamla kort. Har ni räknat ut det själv? Det tror jag nog. 

Undra hur många album jag behöver?


2011-03-10 @ 23:38:15
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


changes

Flera steg i rätt riktning. Imorgon blir det telefonsamtal och sånt viktigt. Nervös är jag också. Förändringar gör mig nervös. Hur små eller stora dom än är. Idag har vi varit duktiga och gjort viktiga ärenden i stan. Så nu förtjänar vi lite äppleklyftor.
2011-03-07 @ 22:54:15
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


"Gör dig redo för en historisk nagelbitare!"

Tar min första öl och gör mig iordning. Ska snart iväg till Patte och se Luleå - Frölunda. Förlåt Göteborg, men jag måste hålla på Luleå ikväll. Både MODO och Timrå ligger under allt vad streck heter. Jag hoppas innerligt att MODO kan ta en fin vinst mot AIK på bortaplan. Och ännu bättre, att Djurgården kan ta den finaste vinsten av dom alla i Timråland. Nu börjar jag bli sådär mysigt nervös. 
2011-03-05 @ 17:32:25
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


Plupp Schulman

Alex Schulman skrev i sin blogg att han borde klippa sig. En av kommentarerna jag läste var: "Färga håret istället och du blir Plupp upp i dagen!" Jag sparade ner bilden och kunde inte låta bli! Förlåt Alex.

2011-03-05 @ 13:22:59
Permalink Allmänt Kommentarer (1)


"you may say that i'm a dreamer, but i'm not"



Dinner for Schmucks - sjukt rolig film!
2011-03-05 @ 01:35:57
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


better be... GRYFFINDOR!

Den fantastiska TeeFury-tröjan som jag missade när den såldes är nu min ÄNDÅ! Jag hittade den på tradera och har suttit som på nålar nu dom senaste 20 minuterna. Det blev nervöst i slutet, det var många Harry Potter-nördar som var ute efter den! Men trodde dom att tradera-användaren "severussnape" skulle ge sig så trodde dom fel. IT'S MINE! Och i en bra storlek dessutom. :) Nu hoppas jag bara att dom släpper Hufflepuff- och Ravenclawtröjor i samma tema så har jag alla elevhem. Vilken bra dag det här blev!

2011-03-04 @ 17:50:02
Permalink Allmänt Kommentarer (1)


ett ägg som bara tuppar värper

‎- Ett skepp kommer lastat!
- Med vad för nåt?
- Med pägg!


Genialiskt.
2011-03-03 @ 23:09:11
Permalink Allmänt Kommentarer (3)


äppleklyftor

är gott det.
2011-03-02 @ 21:45:18
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


Hej Majs

Kom hem från jobbet för ungefär en timme sedan. Idag blev det på skolan med 5orna och på fritids. Mailade nyss kontaktpersonen för Harry Potter-kursen för att få veta lite mer, jag är riktigt riktigt sugen på den. Jag hoppas han kommer med lite mer vettig information och att det låter bra. Hoppas han är snabb på att svara också!

Nu blir det snart lite käk och sedan drar vi iväg en sväng på Backaplan. Jag ska köpa målarbok och tuschpennor. Är så inihelvete sugen på att färglägga. Sedan ska jag mysa ner mig med P i sängen och börja kolla på säsong 5 av One Tree Hill.

Låter som en bra eftermiddag/kväll.
2011-03-01 @ 17:08:27
Permalink Allmänt Kommentarer (0)