arkiv

you're the voice, try and understand it

Världens längsta dag idag kanske. Dagen innan liksom. Jag har städat lite och postat ett brev. Nu sitter jag och väntar på min kvinnliga Antbro, det sägs att vi ska kolla på lite Grey's Anatomy. Kan bli mys de!

Imorgon blir det dammsuga, torka golv, bädda rent i sängen, dammtorka, rensa lite mer i byrån, lösa problemet för-många-böcker-för-liten-bokhylla. Ja, jag köpte nyss en ny. Men vad gör man? Mina Harry Potter-böcker tog ju upp halva. Hoppas jag hinner klart med allt, för 20:52 ska jag hämta min tågåkare i stan.
2010-04-25 @ 19:40:24
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


en dag skulle mrado ta sin tid med rado

Nu har jag läst ut Snabba cash. Den var bra, men inte grym. Kort och gott; bra. Man borde ju liksom ha läst den, kan jag tycka. Nu vill jag se filmen. Det tar vi när P har kommit. Vad ska man läsa nu då? Harry P eller?

Annars idag?
Stan. Ny klänning. 40årsfest. Tårta.

Nu sover vi tycker jag.
2010-04-25 @ 00:19:52
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


i morgon är det i övermorgon

För ungefär ett halvår sedan hittade jag filmen Gladiator i min brors bokhylla och bestämde mig för att se den. Idag tog jag tag i det. Ca fem minuter in i filmen. En gammal skäggig man. Man ser honom bara lite på håll. Men han pratar. Den rösten. Sättet att prata. Är det..? Paus på fjärrkontrollen. Datorn i knät. imdb.com. Ja, jag tyckte väl det. Richard Harris. Albus Dumbledore. Rest in peace och allt det där.

Nu blir det läsa och sen sova så det blir måndag fortfortfort.
2010-04-24 @ 00:25:10
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


hur galet pedagogisk är jag inte?

Pappa: din lillebrorsa sitter med matte just nu. Har en svår ekvation...
Jag: något han behöver hjälp med?
Pappa: ja. dubbelt så många 5kronor som 1kronor och 5 fler 10kronor än 1kronor. totalt 470:- hur många mynt var det?
Jag: vi har två påståenden och 1kronor är inblandade i båda, så vi sätter 1kronan som x. 5kronorna är dubbelt så många som 1kronorna, alltså 2x st. och det finns 5 fler 10kronor än 1kronor, alltså x+5 st.
antal 1kronor = x
antal 5kronor = 2x
antal 10kronor = x+5
så om vi sätter in värdet för varje krona borde det se ut såhär:
x+5(2x)+10(x+5) = 470
och av den ekvationen får man x = 20, alltså 20 stycken 1kronor. och vet man det så kan man lätt räkna ut hur många det var av dom andra mynten, med hjälp av texten :) antal mynt borde bli 85.
Pappa: 20 st 1kronor, 25 st 10kronor, 40 st 5kronor. haha det stämmer. tackar. mattelärarn :P

HUR KUL SOM HELST! Jag vill också göra mattenationella imorgon. Jag älskar sånna här tal. Jag vill köpa en mattebok. Låt mig citera herr Fredrik Wikingsson:

"Jag tyckte att det var oerhört.. vad ska jag säga, inte sexigt, för dom termerna använde jag nog inte då, men det var någonting oerhört tillfredsställande åtminstone, när en ekvation gick ihop."

Detta sa han när han var med i Kristian Luuks program Videokväll hos Luuk. (Ja, jag har laddat ner det och sett det minst 50 gånger.) Jag kan bara säga en sak. Word.

Imorgon efter middagen drar jag till Thoressons på Linneagatan och pluggar lite Matte C med Thoresson junior, aka Knicken. Ska bli roligt :) Spännande att se om jag kommer ihåg något. Nu blir det te och en bok.
2010-04-21 @ 21:35:06
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


love/addiction

Jag tyckte det var dags för en ny header. En liten mer somrig, en utan mig med vintermössa och så. Jag tycker den blev lite söt. Lite Harry Potter, lite Patrik, lite sommar.. kan inte bli misslyckat då.

Min måndag och min tisdag har sett likadana ut. Träning, korsord, promenad, Linn, Grey's Anatomy, läsa, sova. Inte helt dåliga dagar måste jag säga. Idag blev det även lite slingor i mitt hår. Imorgon är min plan att börja dagen med att träna, sedan äta ägg och sedan ägna resten av min lediga tid till min bok, samt hinna med en solning. Jag är för övrigt helt sjukt sugen på ägg. Har inte ätit ett enda ägg idag. Jag har hamnat i någon slags ägg-grej. Måste äta ägg. Ägg. Ägg. ÄGG! Så, nu låter säkert ordet ägg helt mongo i allas huvuden. Det gör det i mitt i alla fall. 

Förut idag när jag kom hem från gymmet satte jag mig i min säng vid min dator. Såg i ögonvrån att något rörde sig på min tröja, rörde sig nedåt på dragkedjan. Kollade dit, något kröp där, lite större än en fluga, luden, HUMLEBEBIS! Smällde till den fort som satan, flög upp ur sängen, drog med mig sladdar, dator och allt helvete rakt ner i golvet, hann inte räta på mig innan jag började springa ut ur rummet, vilket resulterade i att jag nästan sprang rakt in i byrån (vilket i sin tur hade kunnat sluta väldigt illa). Men jag missade med en hårsmån. Stannade i hallen. Pulsen lätt 200. Vafan? En humlebebis. Gick tillbaka in i rummet. Där vandrade den runt i min säng. Kissade säkert och hade sig. Tog min mobil och gick ut därifrån. Gick sedan inte in igen förens mamma kommit hem och vänt upp och ner på hela mitt rum. Ingen humlebebis. Det är jag det. Jag och min insektsskräck.
2010-04-21 @ 00:45:00
Permalink Allmänt Kommentarer (1)


you got growing up to do

Igårkväll när jag låg i min säng och skulle sova rätade jag på benen. Dom stack utanför sängen. Jag får alltså inte plats i min egen säng, och jag har inte märkt detta innan? Tänkte; "nähä.." och lät det vara så. En stund. Kände ett svagt obehag av att ha fötterna där ute i det fria. Något kunde ju faktiskt komma fram under sängen och peta på mina fötter, eller rent av ta tag i dom. Drog snabbt tillbaka fötterna och intog min normala sovställning och det tog inte lång tid innan jag somnade. Det här trodde jag inte om mig själv. Dels trodde jag inte att jag var så lång som jag onekligen verkar vara. Och jag trodde verkligen inte att jag var en sådan människa som inte kan ha fötterna utanför sängen när jag sover. Det om något trodde jag att jag hade växt ifrån. Jag har lurat mig själv. Dubbelt upp. Jag har ett barndomsminne från när jag och min faster skulle sova middag hemma hos farmor. Hon sov med fötterna utanför sängen. Jag kunde inte fokusera på att försöka vila, utan låg bara och kollade på hennes fötter. Beundrade henne för att hon vågade, det ville jag också göra när jag blev vuxen. Jag är tydligen inte vuxen än. Åtminstone inte SÅ vuxen. 
2010-04-18 @ 23:51:29
Permalink Allmänt Kommentarer (1)


a mighty heart

Ikväll har jag haft tråkigt. Man ska ha det ibland också antar jag. Har läst massa Snabba cash, druckit te och sett en dålig film på tvn. Nu är jag trött som fasiken och ska lägga mig och läsa lite till innan jag tillåter mig själv att glida in i en skön sömn, förhoppningsvis utan demoner och sånt skit.
2010-04-18 @ 00:19:44
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


you


But I know when I close my eyes, 
Late at night, there's only one thing
2010-04-17 @ 16:19:31
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


9

Igår tog jag, Linn och Hanabanana en fika på Tant Anki och Fröken Sara. Grönt te blev det för mig, och det var till och med asgott. När vi fikat och pratat klar for vi ut till Alice och Björn och hälsade på lite. Sedan for vi hem och jag gick och la mig nästan direkt. Idag vaknade jag och trodde klockan var över två. Smått lättad när jag kollade på klockan och den var bara strax över elva. Drömde för övrigt att jag blev tillfångatagen av elaka demoner som torterade mig, brände mig över hela kroppen, täckte för mitt ansikte så jag inte såg något samt klämde finnar på min näsa. Ytterst obehagligt. Slutade i alla fall bra, jag blev bästa kompis med deras ledare och grät en skvätt när jag slutligen fick åka därifrån. Just snyggt, typiskt mig också.

Idag har jag varit en sväng med stan med Linn. Köpte mig en fin vårjacka och grönt te. Grönt och skönt hette det. Dricker det just nu och det smakar mycket bra. Varför har man inte kommit på att dricka grönt te innan? SMARRIGT JU!

Ikväll vet jag inte vad som händer. Kanske blir en film och te i min ensamhet. Eller en bok och te. Mysigt.
2010-04-17 @ 15:47:07
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


den charmige göteborgaren

2010-04-16 @ 14:36:49
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


skype är en bra uppfinning

2010-04-14 @ 01:19:26
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


baka baka liten kaka

Idag klev jag upp med tuppen klockan 10. Sedan dess har jag tränat, ätit fil, ätit äggmacka, löst korsord, farit till ICA och köpt två tandborstar och gjort klart utkastet till fotoboken. Landade på en 53 sidor. Måste justera lite, 53 är mycket. Men vad har man utkast till? Att göra om. Just det.

Karin ringde nyss och frågade om jag kunde hjälpa henne med fikat till Jonas och Hans konsert i Hedbergskas aula imorgon. Klart man kan! Ska efter att jag skrivit klart detta inlägg söka fram lite recept och skriva en handlingslista. Sedan efter maten blir det alltså en till tur till ICA. Och imorgon blir det en bakdag ni aldrig sett maken till. Kul som fasen. Sicken tur hon hade Karin, att jag var på bakhumör. Tror det blir en snickers och något mer smaskens. Nej, det här har jag inte tid med. Ejrå!
2010-04-13 @ 16:11:10
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


can you dance like a hippogriff?


2010-04-13 @ 01:50:48
Permalink Allmänt Kommentarer (1)


that's my day

Fil med Cheerios.
Cougar town.
30 minuter trampmaskin.
20 minuter löpband.
Kändiskrysset.
Två ägg.
En skön dusch.
Softa lite.
Korv och köttbullar.
Stuvade makaroner.
Barbro kommer.
Promenad till City Gross.
Grey's Anatomy.
Två veckor. <3
2010-04-12 @ 17:07:31
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


jag vet inte vad jag håller på med

Idag har varit en bra dag. Har träffat Karin och Frida och vi har snackat sådär sjukt mycket som bara vi kan. Jag behövde det. Bäst av allt - jag och Karin ska börja brevväxla. Hur mysigt som helst.

Jag har tänkt massa idag. Kanske lite för mycket. Varför tänker man för mycket när man är trött? Det är jobbigt att tänka när man inte kommer fram till något vettigt. Alla tankar korvar bara ihop sig. Det blir bara mer och mer trassel. Jag är dålig på trassel. 

Nu ska jag kolla på det finaste jag vet och vänta tills imorgon. 2 veckor.

2010-04-12 @ 00:09:57
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


Simba, allt som solen rör vid, ska bli ditt rike!2010-04-11 @ 16:06:16
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


låt det gå fort


Bokat.
18 dagar.
Sen får jag hålla om.
2010-04-08 @ 22:53:13
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


preview

Sitter och gör en fotobok med bilder från Australien. Det är roligt men jag vettefan om det blir så bra, det är bara ett utkast än så länge. Att välja ut dom bästa bilderna från 3350 st är inte alltid så lätt. Mamma smällde upp två bokhyllor alldeles bredvid datorn för någon dag sen, så jag har aningen svårt att koncentrera mig. Hittar bara massa böcker jag vill läsa. Om ett tag blir det träning, tänkte hinna dit innan barnen slutar skolan så det inte blir så mycket.. fan, dom har lov. Aja, får hoppas att inte alla vill träna just när jag går dit. Nu ska jag ta ett glas vatten.


2010-04-08 @ 12:51:54
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


"förbud mot att i denna postlåda ilägga reklam"


Idag blev det en ny bokhylla, på grund av för många böcker inhandlade på senaste tiden. Fick helt enkelt inte
plats längre. Tog en storstädning när jag ändå höll på. Imorgon ska jag träffa Tuss och på fredag blir det äntligen
en återförening av DFK. På tiden!


miss u. p<3
2010-04-07 @ 04:18:54
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


nyss så träffade jag en krokodil

Igår var vi hos Dave, det var trevligt! :) Nu har jag och mamma nyss hämtat min bil som blev kvar där igår. Hann med en sväng ut på jobbet också. Mamma skulle kolla något. Jag tejpade en påse, vek 6 filter och klappade lite på ABSen. Jag tycker snön kan få smälta så plantorna kommer fram nu. Jag vill jobba.

Nu ska jag åka till min Antbro i Granloholm. Grey's Anatomy blir det. MYS DE! Och jag vill att tiden ska gå fortfortfort så att min andra Antbro kan komma till Sundsvall. Komsikomsi.

Tack och hej! Leverpastej.
2010-04-04 @ 17:32:24
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


just lovely

Jag har nya örhängen. Två silverpusselbitar som matchar mitt halsband.
2010-04-02 @ 19:34:14
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


lägg i lök och färs och bryn

I förrgår framkallade jag lite bilder, bland annat en på mig och Patrik från när jag var nere hos honom. Ramade in den och skrev ett litet brev och slängde allt på posten. Tror han blev glad för jag fick nyss ett dödslångt sms med massa fina ord som fick det att tåras lite i ögonen mina. Jag saknar honom.

Idag har jag ätit frukost, tränat, ätit lunch bestående av äggmacka och smoothie. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen packa lite. Sedan kommer Linn och hämtar mig. En tripp på stan blir det. Och så ska vi inhandla lök och såntdära för ikväll blire paj bannemig! Köttfärs och fetaost, och maaaassa supergod sallad. Och kanske en öl om man har tur. Finns chans för en succé här.

Nu har jag inte tid mer, duschdusch!
2010-04-01 @ 16:01:03
Permalink Allmänt Kommentarer (0)


han var tjock och fet och blåste i trumpet

2010-04-01 @ 13:14:46
Permalink Allmänt Kommentarer (0)